Vergoedingen

Let op; 

Alle behandelingen dienen bij voorkeur contant betaald te worden. 

Andere vormen van betalingen gaan in overleg met behandelend therapeut. 

Alléén therapeutische behandelingen worden(deels) vergoed via aanvullende verzekering door zorgverzekeraars

dus géén stoelmassage, op één uitzondering na;

sinds eind 2023 ben ik erop gewezen dat de Menzis stoelmassage wel vergoed! Dit betekent dat als je bij de Menzis een aanvullende verzekering hebt, je een zorgfactuur kunt krijgen als je een intake met dossieropbouw hebt zoals de therapeutische behandelingen. Dit is niet verplicht maar daar kun je zelf voor kiezen, want dat was het fijne aan de stoelmassage, een snelle zit zonder rompslomp. Geef even aan als je hier gebruik van wilt maken, want hier zit dan ook een iets andere prijs aan.

Alternatieve geneeswijzen vergoeding (update: 2024) - Zorgwijzer

Voor de WWKGZ ben ik via de FAGT aangesloten bij www.zorggeschil.nl   en   www.quasir.nl

 

 

Voor klacht- en tuchtrecht ben ik aangesloten bij de FAGT (Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten) en RBCZ(deze registreert en certificeert therapeuten op hbo-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg). Dit betekent dat behandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Vergoeding houdt als regel in, dat de cliënt via het juiste extra pakket verzekerd moet zijn, waarin vergoeding voor alternatieve zorg door niet-artsen is geregeld. Is dat het geval, dan wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. zie ook Independer of zorgwijzer.nl

Neem zelf contact op met je verzekeraar, die kan precies vertellen wat en hoe er vergoed wordt.

Wil je meer weten over de FAGT? Dan kunt u op de site www.fagt.org verdere informatie krijgen. Hier vindt je ook de lijst van vergoedingen van de zorgverzekeraars.

Verder heb je geen verwijzing van de huisarts nodig maar wel je legitimatie! 

Je krijgt de eerste keer een intake en een behandeling. 

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en zal in een behandelplan besproken worden. 

Massage bij kanker wordt niet gezien als een behandelmethode maar als aanvullende zorg!         Ik heb hier een speciale training bij Helder&Kadira voor gevolgd; "Massage bij kanker''.Je krijgt van mij een zeer uitgebreide vragenlijst toegestuurd (digitaal of per post) die je ingevuld terug dient te sturen ruim voor de eerste afspraak.

 

 During times of universal deceit,

 telling the truth becomes a revolutionary act.

~George Orwell~